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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
Data corrente: |
22/02/2022 |
Data da última atualização: |
26/04/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
OLIVEIRA, M. A. S.; NUNES, T.; SANTOS, M. A. dos; GOMES, D. F.; COSTA, I.; VAN-LUME, B.; SILVA, S. S. M. da; OLIVEIRA, R. S.; SIMON, M. F.; LIMA, G. S. A.; GISSI, D. S.; ALMEIDA, C. C. de S.; SOUZA, G.; MARQUES, A. |
Afiliação: |
MARIA ALICE SILVA OLIVEIRA, UFAL; TOMÁZ NUNES, UFAL; MARIA APARECIDA DOS SANTOS, UFAL; DANYELLE FERREIRA GOMES, UFAL; IARA COSTA, UFAL; BRENA VAN-LUME, UFPE; SARAH S. MARQUES DA SILVA, UFAL; RONALDO SIMÃO OLIVEIRA, IF Baiano; MARCELO FRAGOMENI SIMON, Cenargen; GAUS S. A. LIMA, UFAL; DANILO SOARES GISSI, UNESP; CÍCERO CARLOS DE SOUZA ALMEIDA, UFAL; GUSTAVO SOUZA, UFPE; ANDRÉ MARQUES, UFAL. |
Título: |
High-throughput genomic data reveal complex phylogenetic relationships in stylosanthes Sw (Leguminosae). |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Frontiers in Genetics, v. 12, 727314, 2021. |
DOI: |
https://doi.org/10.3389/fgene.2021.727314 |
Idioma: |
Inglês |
Palavras-Chave: |
Alignment and assembly free; Chloroplast; Mitochondrion; Repetitive DNA; Sytlosanthes. |
Thesaurus Nal: |
Allopolyploidy; Organelle genome. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
07/07/2009 |
Data da última atualização: |
11/06/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
EDAGI, F. K.; SESTARI, I.; TERRA, F. A. M.; CHIOU, D. G.; KLUGE, R. A.; ANTONIOLLI, L. R. |
Afiliação: |
F. K. EDAGI, ESALQ/USP; I. SESTARI, ESALQ/USP; F. A. M. TERRA, ESALQ/USP; D. G. CHIOU, ESALQ/USP; R. A. KLUGE, ESALQ/USP; LUCIMARA ROGERIA ANTONIOLLI, CNPUV. |
Título: |
Effect of ripening stage on astringency removal of 'Rama Forte' persimmon. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
Acta Horticulturae, The Hague, n. 833, p. 269-274, 2009. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Trabalho apresentado no IVth International Symposium on Persimmon. |
Conteúdo: |
Ripening stage is one of the most important factors that influence astringency removal from persimmon fruit. This work aimed to evaluate the efficiency of tannin polymerization for fruit harvested at different ripening stages and its influence on quality parameters. Fruit at three ripening stages (yellow, orange and red) were exposed to 70 kPa CO2 during 12 and 18h, at 22°C and 95% RH. The soluble tannin content decreased abruptly two days after CO2 treatment, regardless of ripening stage and exposure time. Yellow fruit exposed for 18h were completely non-astringent one day after treatment. In general, with the advance in ripening and increase in exposure time, fruit firmness decreased. Astringency removal with CO2 promoted an immediate increase in respiration rate, significantly higher for red fruit. The stress caused by high CO2 induced a significant increase in ethylene synthesis after two days at 22°C. In yellow fruit, the exposition to 70 kPa CO2 for 18h, maintains firmness during 16 days and completely removes the astringency after two days. |
Palavras-Chave: |
Adstringência; Armazenagem; Firmeza; Tempo de exposição. |
Thesagro: |
Caqui; Colheita; Dióxido de Carbono; Fruticultura; Maturação; Pós-Colheita. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/196027/1/Effect-of-Ripening-Stage-on-Astringency-Removal-of-Rama-Forte-Persimmon.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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