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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  22/02/2022
Data da última atualização:  26/04/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OLIVEIRA, M. A. S.; NUNES, T.; SANTOS, M. A. dos; GOMES, D. F.; COSTA, I.; VAN-LUME, B.; SILVA, S. S. M. da; OLIVEIRA, R. S.; SIMON, M. F.; LIMA, G. S. A.; GISSI, D. S.; ALMEIDA, C. C. de S.; SOUZA, G.; MARQUES, A.
Afiliação:  MARIA ALICE SILVA OLIVEIRA, UFAL; TOMÁZ NUNES, UFAL; MARIA APARECIDA DOS SANTOS, UFAL; DANYELLE FERREIRA GOMES, UFAL; IARA COSTA, UFAL; BRENA VAN-LUME, UFPE; SARAH S. MARQUES DA SILVA, UFAL; RONALDO SIMÃO OLIVEIRA, IF Baiano; MARCELO FRAGOMENI SIMON, Cenargen; GAUS S. A. LIMA, UFAL; DANILO SOARES GISSI, UNESP; CÍCERO CARLOS DE SOUZA ALMEIDA, UFAL; GUSTAVO SOUZA, UFPE; ANDRÉ MARQUES, UFAL.
Título:  High-throughput genomic data reveal complex phylogenetic relationships in stylosanthes Sw (Leguminosae).
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Frontiers in Genetics, v. 12, 727314, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.3389/fgene.2021.727314
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Alignment and assembly free; Chloroplast; Mitochondrion; Repetitive DNA; Sytlosanthes.
Thesaurus Nal:  Allopolyploidy; Organelle genome.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CENARGEN38785 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  07/07/2009
Data da última atualização:  11/06/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  EDAGI, F. K.; SESTARI, I.; TERRA, F. A. M.; CHIOU, D. G.; KLUGE, R. A.; ANTONIOLLI, L. R.
Afiliação:  F. K. EDAGI, ESALQ/USP; I. SESTARI, ESALQ/USP; F. A. M. TERRA, ESALQ/USP; D. G. CHIOU, ESALQ/USP; R. A. KLUGE, ESALQ/USP; LUCIMARA ROGERIA ANTONIOLLI, CNPUV.
Título:  Effect of ripening stage on astringency removal of 'Rama Forte' persimmon.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, The Hague, n. 833, p. 269-274, 2009.
Idioma:  Inglês
Notas:  Trabalho apresentado no IVth International Symposium on Persimmon.
Conteúdo:  Ripening stage is one of the most important factors that influence astringency removal from persimmon fruit. This work aimed to evaluate the efficiency of tannin polymerization for fruit harvested at different ripening stages and its influence on quality parameters. Fruit at three ripening stages (yellow, orange and red) were exposed to 70 kPa CO2 during 12 and 18h, at 22°C and 95% RH. The soluble tannin content decreased abruptly two days after CO2 treatment, regardless of ripening stage and exposure time. Yellow fruit exposed for 18h were completely non-astringent one day after treatment. In general, with the advance in ripening and increase in exposure time, fruit firmness decreased. Astringency removal with CO2 promoted an immediate increase in respiration rate, significantly higher for red fruit. The stress caused by high CO2 induced a significant increase in ethylene synthesis after two days at 22°C. In yellow fruit, the exposition to 70 kPa CO2 for 18h, maintains firmness during 16 days and completely removes the astringency after two days.
Palavras-Chave:  Adstringência; Armazenagem; Firmeza; Tempo de exposição.
Thesagro:  Caqui; Colheita; Dióxido de Carbono; Fruticultura; Maturação; Pós-Colheita.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/196027/1/Effect-of-Ripening-Stage-on-Astringency-Removal-of-Rama-Forte-Persimmon.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV11346 - 1UPCAP - DD
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